Читај ми!

Preduzetnik godine Božo Janković

Vlasnik kompanije "Enterijer Jovanović" iz Novog Sada Božo Janković dobitnik je nagrade Preduzetnik godine 2014, koju dodeljuje Međunarodna revizorsko-konsultantska kuće "Ernest i Jang".

Nacionalni pobednik imaće priliku da predstavlja Srbiju na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, koji kompanija "Ernest i Jang" organizuje u junu ove godine u Monte Karlu, prenosi Tanjug.

Nagrada Inovativni preduzetnik godine dodeljena je Vladimiru Mastiloviću iz firme "3lateral" za inovativni softver, a nagrada Brzorastući preduzetnik godine pripala je Ljiljani Živković Karaklajić iz kompanije "D-Ekspres "za transport pošiljki.

Ministar privrede Željko Sertić, koji je Jankoviću dodelio nagradu, rekao je da su nagrađeni preduzetnici budućnost Srbije i dodao da mu je velika čast što je sa njima.

Kako je rekao, ubeđen je da je ova vlada sve ono što su preduzetnici godinama čekali, jer je ulazak u preduzetništvo najbolje iskustvo koje se može doživeti.

Za priznanje Preduzetnik godine 2014. u Srbiji se takmičio 21 preduzetnik iz 10 gradova.

Predstavnik kompanije "Ernest i Jang" u Srbiji Stiven Fiš izrazio je zadovoljstvo što je Srbija jedna od 60 zemalja u svetu koja na taj način slavi preduzetništvo i to treću godinu zaredom.

Fiš je naglasio da bi nagrađeni preduzetnici trebalo da budu model za uspešno poslovanje, na koji drugi treba da se ugledaju.

Nezavisni žiri ove godine predvodio je prošlogodišnji nacionalni pobednik Rade Ljubojević, vlasnik firme "Sirogojno kompani", koji je bio Preduzetnik godine u Srbiji za 2013. godinu.

U žiriju su bili i Darko Budeč, vlasnik firme "Bak" , najbolji preduzetnik za 2012, Edvard Jakopin iz Ministarstva privrede. Profesor Dejan Ilić, vodeći menadžer kompanije "Varta", koja je dobitnik nagrade Preduzetnik godine 2005. u Nemačkoj, bio je u svojstvu počasnog člana žirija.

Izbor pobednika zasniva se na ključnim faktorima kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Nagrada Preduzetnik godine postoji već 28 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи