Trka za investicije, SAD posustaje za Kinom

Tokom prošle godine, više direktnih stranih investicija bilo je u Kini nego u Sjedinjenim Državama.

Sjedinjene Američke Države bile su na vrhu liste zemalja sa najviše stranih investicija od 2003. godine, prenosi Raša tudej.

Kina je uspela da privuče 127,6 milijardi stranih investicija prošle godine, što je mnogo više od 86 milijardi, koliko je uloženo u SAD, pokazuju rezultati Konferencije UN o trgovini i razvoju.

Razlika u odnosu na 2013. godinu je velika. Te godine je u Kini uloženo 129,9 milijardi dolara, a u SAD 230 milijardi. SAD beleži pad investicija od kad je nastupila ekonomska kriza 2009. godine.

Kada je reč o Evropi, najveći gubitnik su zemlje bivše sovjetskog bloka. Rusija je izgubila 70 odsto stranih investicija, a Ukrajina je izgubila 200 miliona dolara. Uzrok je konflikt na istoku Ukrajine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво