Srbija i Emirati, saradnja u građevini, zdravstvu, trgovini

Ujedinjeni Arapski Emirati veoma su zainteresovani za investicije u Srbiji, a prostora za saradnju ima u građevini, zdravstvu i trgovini, jer su Emirati centar iz koga se kasnije u ostale zemlje Srednjeg istoka vrši reeksport, saopštila je Privredna komora Srbije.

Kako se navodi, to je ocenjeno tokom susreta privrednika Srbije i Emirata na Prvom srpsko ekonomsko-investicionom forumu koji se održava u UAE od 25. do 30. januara, prenosi Beta.

"Povezuju nas jake prijateljske i političke veze. Vlada Srbije već je napravila odlične korake za privlačenje investicija iz UAE, a ovaj forum odlična je prilika za srpske kompanije koje žele da posluju u Emiratima. Mislim da zaista imate šta da pokažete", kazao je pomoćnik generalnog sekretara Federacije privrednih komora UAE Muhamed Al Nuami.

PKS podseća da cilj foruma upoznavanje srpskih privrednika s tržištem, načinom funkcionisanja, poslovnom klimom, tradicijom i običajima UAE, a da je osnovna svrha te manifestacije predstavljanje privrednih, turističkih, obrazovnih i investicionih potencijala Srbije.

Navodi se i da delegaciju Srbije čini više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih samouprava.

Forum organizuje Srpski poslovni savet u saradnji sa Ambasadom Srbije u UAE, uz podršku PKS-a i Federacije privrednih komora UAE. Održava se u pet Emirata (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ras Al Khaimah i Fujairah).

Dodaje se da će kroz razmenu studijskih programa forum povezati univerzitete Srbije sa univerzitetima UAE.

Srpski poslovni savet UAE osnovan je u januaru 2014. u Abu Dabiju uzpodršku Ambasade Srbije u UAE sa osnovnim ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dve zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво