"Aha Mura" u Pirotu dobila struju

Konfekcija "Aha Mura Prvi maj" u Pirotu je nakon nekoliko meseci dobila struju, potvrdio je finansijski direktor te fabrike Slaviša Svilarov.

Slaviša Svilarov je rekao da je to rezultat nedavno potpisanog novog sporazuma između "EPS Snabdevanja" i pirotske fabrike o priključenju struje.

Finansijski direktor je agenciji Beta rekao da su se posle obezbeđivanja električne energije i jučerašnje deblokade računa stvorili uslovi za pokretanje proizvodnje.  

Svilarov nije mogao da precizira kada bi proizvodnja mogla da počne, ali je istakao da se radi na tome da se obezbede poslovi i uposle radnici koji ne rade već skoro pola godine i za taj period nisu primili plate.

Prema njegovim rečima, unapred pripremljen plan reorganizacije pirotske kompanije je predat Privrednom sudu u Nišu i doneto je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u skladu sa planom reorganizacije.

Problemi u pirotskoj fabrici nastali su nakon strečaja u slovenačkoj kompaniji "Aha Mura", budući da je preduzeće u Pirotu ćerka fabrike u Murskoj Soboti.

U skladu sa odredbama Zakona o državnoj pomoći i Uredbi o pravilima za dodelu državne pomoći, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić juče je doneo rešenje o dodeli državne pomoći kompaniji "Aha Mura Prvi maj" u iznosu od 700.000 dinara za plaćanje sudskih taksi

Privrednom sudu u Nišu, kako bi se omogućio nastavak sprovodenja i usvajanja UPPR-a radi sanacije kompanije.

Sredstva će biti uplaćena u ponedeljak, 26. januara, po dogovoru sa poslovodstvom "Aha Mure Prvi maj".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво