Читај ми!

Novi predlog za direktora Železnica

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da Skupštini društva "Železnice Srbije" predloži da za generalnog direktora izabere Miroslava Stojčića. Zorana Mihajlović: Zdravko Jokić nije kompetentan za tu funkciju.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada Srbije odustala od predloga Zdravka Jokića za generalnog direktora "Železnica Srbije", pošto je nije kompetentan za tu funkciju, prenosi Beta.

Ona je naglasila da su stigle informacije o investicionom kreditu koje je Jokić uzeo za svoju firmu – i da je na osnovu tih podataka odlučeno da se umesto njega za direktora Železnica predloži Miroslav Stojčić.

"Iako ne duguje državi, smatrali smo da nije dovoljno kompetentan da vodi Železnice i smatrali smo da je mnogo bolje da takvog kandidata povučemo pa makar i u poslednji čas, nego da takvog kandidata branimo", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Vladi Srbije.

Dodala je da se po tome ova vlada razlikuje od svih prethodnih, jer bi one "verovatno branile neodbranjivo".

Jokić je završio Građevinski fakultet u Subotici i vlasnik je i direktor firme "Graditelj" iz Novog Sada.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da Skupštini društva Železnice Srbije predloži da za generalnog direktora izabere Miroslava Stojčića, iako je juče predložila Jokića.

Konkurs za izbor generalnog direktora Železnica na period od četiri godine raspisan je 9. oktobra prošle godine.

Vlada Srbije je krajem jula prošle godine smenila generalnog direktora Železnica Dragoljuba Simonovića, koji je bio kadar vladajuće Srpske napredne stranke, kao i dvojicu izvršnih direktora – Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво