Читај ми!

Novi blok kod Kostolca šansa za zapošljavanje

U Drmnu kod Kostolca do 2019. godine trebalo bi da bude izgrađen novi termoenergetski blok od 350 megavata. Taj projekat otvara mogućnost za nova radna mesta, najavljuju čelnici ministarstava za rad i energetiku.

Izgradnju bloka vodiće kineska kompanija CMEK, ali će na ovom ogromnom poslu biti angažovana i srpska preduzeća. To podrazumeva i upošljavanje preko 500 novih domaćih radnika.

Ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin kaže da će radnici biti zapošljavani "proizvodno", a ne u administraciji. "To je put ove vlade i u tom pravcu će ići", istakao je Vulin.

O otvaranju novih radnih mesta u Požarevcu vođeni su razgovori između predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje, Ministarstva rada i Ministarstva energetike.

Ocenjeno je da izgradnja još jedne termoelektrane u Drmnu, osim energetskog, ima i mnogo širi značaj.

Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da će biti potrebno odškolovati oko 300 ljudi koji će raditi u termoelektrani i ističe da će izgradnja uposliti domaću privredu.

Kineski partneri završili su krajem prošle godine revitalizaciiju bloka B1 u termoelektranu "Drmno".

Između Srbije i Kine već je potpisan sporzum o izgradnji bloka B3, vredan preko 700 miliona dolara koji će biti finansiran iz kredita kineske "Eksim" banke.

Kineski ambasador u Srbije Li Mančang kaže da je kineska strana spremna da realizuje ono što je potpisano i dogovoreno.

Pored dimnjaka u Drmnu će do 2019. godine, kako je planirano, stajati još jedan, nešto niži.

Možda bi on mogao postati simbol uzdizanja srpske privrede i povećanja zaposlenosti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара