Читај ми!

Avio-karte nikad jeftinije

Avio-karte će sledeće godine pojeftiniti na redovnim linijama jer je "Er Srbija" stalnim akcijama i sniženjima diktirala tempo i ostalima. Agenti za prodaju karata kažu da avio-karte nikada nisu bile jeftinije.

Godina koja je na izmaku biće upamćena po rekordnom broju putnika na aerodromu "Nikola Tesla" i povećanju vazdušnog saobraćaja u Srbiji za 70 odsto. Najveći skok doživela je "Er Srbija" koja sada sa preko 20 direktnih letova povezuje ne samo bivše gradove jugoslovenskih republika već i gradove Evrope, i to u jednom danu.

Jaka domaća kompanija znači profit za mnoge koji se bave turizmom u Srbiji. Saradnja sa "Er Srbijom", kada je reč o čarter saobraćaju, bila je više nego dobra, kažu veliki tur operateri.

Tri "boinga 737" Avioleta nisu kasnila, niti su imala tehničkih i dugih problema, pa su turisti, ali i oni koji su zakupljivali čarter letove, bili zadovoljni. Saradnja se nastavlja i u 2015, a destinacije na koje će leteti su grčka ostrva, Turska i Španija.

"Planirano je da ove godine bude prevezeno 50.000 putnika putem čartera. S obzirom na to da cena nije menjana, pa će tako cene karata u čarteru ostati iste – od 120 evra do 150 evra za evromediteranske destinacije, pa nema razloga da aranžmani poskupe", kaže Ljubiša Nešovanović iz agencije "Robinson".

Što se tiče avio-karata, one će sledeće godine pojeftiniti na redovnim linijama jer je "Er Srbija" stalnim akcijama i sniženjima diktirala tempo i ostalima.

Tako je i "Sviš" uveo let za Ženevu za 60 evra, koliko košta povratna karta, ali samo sa ručnim prtljagom, ali je zato i niskotarifna kompanija "Vizer", posle pretnji da li će uopšte leteti iz Beograda, aktivirala za sezonu 2015. aerodrom u Nišu po komercijalnim uslovima.

"Posle dugog posta od jula 2015. godine, sa našeg aerodroma leteće jedna niskobudžetna kompanija 'Vizer'", kaže direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović.

Agenti za prodaju karata kažu da avio-karte nikada nisu bile jeftinije. Prvo su pale cene za Daleki istok: Indiju, Kinu, pa onda za Australiju, Novi Zeland i Japan, a sve zato što se na tržištu nalazi "Er Srbija" koja sve te destinacije pokriva iz Dubaija. Za Bangkok možete odleteti za 400 evra, a za Njujork ili Čikago za 500.

"Er Srbija", prema rečima agenata, postaje regionalni lider.

"Povezani su svi gradovi bivše Jugoslavije. Sada Beograd postaje tranzitni centar avio-saobraćaja jer iz njega možete odleteti u celu Evropu i svet", ističe vlasnik agencije Igor Vranješević.

Agenti kažu da su povećali promet karata za 30 odsto otkako je "Er Srbija" povećala broj destinacija. Takođe, sve više stranih avio-kompanija pravi zajedničke letove sa domaćom avio-kompanijom, jer su kašnjenja svedena na minimum, pa je lako praviti planove za letove sa svih aerodroma.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије