Читај ми!

Domaće firme mogu da učestvuju na tenderu

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović rekao je za RTS da domaći proizvođači mogu da se uključe u tender za nabavku "pametnih" brojila u onim delovima za koje mogu da ispune uslove. Mi ne kupujemo samo brojila, već čitav sistem, objasnio je Obradović.

Aleksandar Obradović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da ta kompanija kreće u proces korporativizacije nakon promene osnivačkih akata i menadžmenta.

Što se tiče viška zaposlenih u EPS-u, Obradović je najavio da će se analizirati problem viškova i naglasio da bilo kakve promene moraju da budu dogovorene sa sindikatima, što je preporučio i MMF.

Govoreći o nezadovoljstvu domaćih proizvođača što nisu mogli da ispune uslove za tender za nabavku "pametnih" brojila, direktor EPS-a je objasnio da tender nije raspisan samo za brojila, već za nabavku čitavog sistema, koji uključuje i softver, hardver, rutere.

"Naši proizvođači imaju dobar proizvod, i zadovoljavaju tehničku dokumentaciju i mogu da budu podizvođači u okviru ovih sistema, pošto mi ne kupujemo samo brojila", objasnio je Obradović.

Istakao je da EPS nije imao pravo da zabrani stranim proizvođačima da se pojave na tenderu, jer to nije u duhu konkurencije.

"Mi smo skupili hrabrost i napravili ovaj tender na osnovu studije izvodljivosti koja je proglašena jednom od najboljih u regionu", rekao je Obradović.

Što se tiče nesuglasica u pregovorima o zajmu za izgradnju novog bloka Termoelektrane "Kostolac", Obradović je rekao da nesuglasice postoje u svim pregovorima, pogotovo ako se brane interesi EPS-a, "što nije svima drago".

"Dobili smo mnogo bolje uslove nego što smo imali na početku. Smanjena je kamatna stopa, odložen je rok otplate, i mogu da kažem da od početka sledeće godine krećemo u realizaciju", najavio je Obradović.

Govoreći o snabdevanju strujom u vremenu elementarnih nepogoda, Obradović je rekao da su radnici EPS-a pokazali svoju snagu jer su neke sanacije izvršili za samo nekoliko dana, iako je za takve poslove potrebno i po nekoliko nedelja i meseci.

Direktor EPS-a je rekao i da je sistem spreman za zimsku sezonu.

"Imamo pune deponije u 'Kostolcu', u TENT-u, imamo obezbeđene količine energije iz uvoza po znatno nižim cenama nego prošle godine, i čak smo dodatno krenuli sa nabavkom uglja iz uvoza", rekao je Obradović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи