Читај ми!

Oružari protiv novog direktora

Oko 1.000 radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" okupilo se ispred upravne zgrade, tražeći da prisustvuju sednici Nadzornog odbora, na kojoj je trebalo da se izabere direktor.

Kako se navodi u saopštenju Samostalnog sindikata tog preduzeća, zaposleni su se ubrzo vratili na radna mesta pošto je utvrđeno da sednica Nadzornog odbora u upravnoj zgradi nije održana, saznaje RTS.

Sindikat nema informaciju, da li je odložena ili održana na drugom mestu.

Lider sindikalaca, Dragan Ilić, kaže da je prema njihovim saznanjima, Nadzorni odbor, nameravao da smeni aktuelno rukovodstvo i za direktora postavi kandidata, za kojeg nema garancija da bi uspešno vodio fabriku.

"Smatramo da promena direktora u ovom trenutku može da destabilizuje fabriku i dovede u pitanje već potpisane ugovore", ocenjuje Ilić.

Inače, navode u sindikatu, "Zastava oružje" posluje stabilno i u ovom trenutku ima ugovore za proizvodnju vojnog i lovačkog naoružanja u iznosu od više od 70 miliona dolara.

Pri kraju je i realizacija ugovora za transfer tehnologija u iznosu od 27 miliona dolara, za šta je u velikoj meri zaslužno sadašnje rukovodstvo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи