Читај ми!

Aerodrom "Nikola Tesla" pred proširenjem

Najveća pojedinačna investicija u saobraćajnu infrastrukturu sledeće godine biće na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla". Vredna je 20 miliona evra, a radiće je domaća preduzeća. Rezultati poslovanja za ovu godinu pokazuju da je prihod povećan za trećinu, a Aerodrom je postao i regionalni centar za obuku menadžmenta i specijalnih aerodromskih službi iz okruženja.

Aerodrom "Nikola Tesla" je, po broju putnika na godišnjem nivou, odavno prevazišao broj putnika na aerodromima u Zagrebu i Ljubljani zajedno. Najveći uticaj na porast broja putnika ima kompanija "Er Srbija."

Odskoro, svi aerodromi u Srbiji posluju kao jedno preduzeće. U Nišu kažu da je to promena koja već donosi rezultate i da je Aerodrom Beograd u funkciji razvoja malih aerodroma u zemlji.

"Posle dugog posta od jula 2015. godine sa našeg aerodroma leteće jedna niskobudžetna kompanija 'Vizer'. I to je u budućnosti intencija niškog aerodroma – niksobudžetne kompanije i kargo prevoz", kaže direktro aerodroma Vladica Đurđanović.

Sledeće godine biće izabran privatizacioni savetnik Aerodroma "Nikola Tesla", ali neće biti prodat u 2015. Planira se povećanje prihoda za 35 odsto i oko 20 miliona evra građevinskih radova na proširenju aerodromske zgrade.

"Narednu godinu ja gledam kao šansu za domaću građevinsku industriju. U saradnji sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom organizovaćemo jednu prezentaciju i nastojaćemo da naša privreda prvenstveno dobije taj posao", kaže direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

Pored proširenja aerodromske zgrade, Aerodrom "Nikola Tesla" u 2015. godini planira i izgradnju avio-mostova. Radovi neće ometati saobraćaj kao što, podsećaju nadležni, nisu ni u protekle dve godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво