"Pokreni se za posao"

Panel diskusija, savetovanje i radonica u okviru programa "Pokreni se za posao" koji pomaže ljudima da pokrenu i unaprede sopstveni biznis, održani su večeras u "Mikser hausu". Akciju po šesti put sprovodi udruženje građana "Eneka", a 100 preduzetnika dobiće bespovratno po 220.000 dinara za kupovinu opreme za svoj biznis.

Bojana Kandić hoće da započne svoj posao, ona se već bavi srodnim. Imaju tri minuta za savetovanje, a onda dolazi sledeći potencijalni preduzetnik. Ali ovde se ne dobijaju samo saveti.

"Drugog decembra sam registrovala firmu za proizvodnju kolača i torti i došla sam ovde kako bih mogla da dobijem bespovratni kredit, tj kako bih aplicirala za bespovratni kredit", rekla je Bojana Kandić.

Ko to još poklanja novac? Projekat ''Pokreni se za posao'' sponzorstvom "Filip Morisa" obezbeđuje dvesta hiljada dinara svakom čiji projekat zavređuje pažnju, a savetovanjem preko organizacije Eneka pruža podršku pri prvim koracima.

Pre dve godine Sonja Dakić je došla sa idejom proizvodnje pelena od bambusovih vlakana koje se ne bacaju, nego peru.

"Ono gde trenutno stojimo posle dve godine, planiramo izvoz i dalji razvoj, tako da u tom momentu nam je dosta značila i sama promocija putem programa koji smo dobili, mentorstva i naravno novčana sredstva", rekla je Dakićava.

Suštinska pomoć ovog programa, osim novčane i savetodavne je u tome što smo uspeli da na neki način pokrenemo preduzetnički duh u Srbiji i na taj način dugovorčno doprinesemo tom novom trendu koji u ovoj zemlji može da vlada i da pomogne razvoj privrede, a to je da pomogne malo i porodično preuzetništvo.

Projekat ''Pokreni se za posao'' u poslednjih šest godina zaista je pokrenuo 385 firmi i zaposlio 1300 ljudi. Do novogodišnje večeri prikupljaće se prijave za nove projekte.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво