Mihajlovićeva sa predstavnicima kineskih firmi

Srpska ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa predstavnicima kineskih kompanija koje su napravile most Zemun-Borča.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se u Palati Srbije sa predstavnicima kineskih kompanija CCCC i CRBC.

Mihajlovićeva je o uspešno realizovanom projektu izgradnje mosta Zemun-BOrča razgovarala sa izvršnim direktorom i predsednikom kompanije CCCC (China Communications Construction Company Čen Fenđienom, u okviru Trećeg sastanka predsednika vlada Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

CCCC je "majka" kompanije CRBC (China Road and Bridge Corporation Branch Serbia), koja je bila glavni izvođač radova na izgradnji mosta.

Most će zajedno sa pristupnim saobraćajnicama od Zemuna do Zrenjaninskog puta, kako je ranije najavljeno, sutra zvanično otvoriti premijeri Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Li Kećijang.

Već odomaćenog naziva "Kineski", most koji je dobio ime po Mihajlu Pupinu, gradila je kao glavni izvođač kineska kompanija " (China Road and Bridge Corporation", a deo je Severne magistralne tangente koja će povezati Koridor 10 sa Zrenjaninskim putem i izmestiti teretni saobraćaj iz centra grada.

Radovi na mostu Zemun-Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine. Novi most je dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara. Glavni raspon mosta je dug 362 metra.

Pristupne saobraćajnice će biti dugačke ukupno 21,6 kilometara i deo od Zrenjaninskog puta do Pančevačkog puta biće završen u septembru 2015. godine. Taj most će biti veza sa putnim Koridorima 10 i 11.

Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobraćajnicama je oko 260 miliona dolara, a od tog iznosa 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, dok preostalih 15 odsto obezbeđuju država Srbija i Grad Beograd.

Na prvom mostu izgrađenom na Dunavu nakon 79 godina, koji je spojio obale Zemuna i Borče, uspešno su obavljena probna opterećenja i taj velelepni infrastrukturni objekat zajedno sa 10 kilometara pristupnih saobraćajnica je spreman za otvaranje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво