Читај ми!

Most početak šire saradnje sa Kinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je zivršnom direktoru "China Communications Construction Company" Čen Fenđijan na odličnom poslu koji je njegova kompanija obavila u izgradnji mosta Zemun -Borča i rekao da se nada da taj projekat označava početak šire saradnje naše zemlje i kineskih kompanija.

"China Communications Construction Company", koja je izgradila most Zemun–Borča, zainteresovana je i za učešće u izgradnji železničke infrastrukture, pogotovo pruge Beograd–Budimpešta, kao i za izgradnju pojedinih deonica koridora 11, saopštila je pres- služba predsednika Srbije.

Čen je u pratnji kineskog premijera Li Kećanga tokom njegovog boravka u Srbiji.

Predsednik Srbije smatra da bi za kineske firme bilo jako dobro da osim u infrastrukturne projekte investiraju i u proizvodnju u Srbiji, jer bi im to pružilo velike mogućnosti za povoljniji plasman roba na treća tržišta.

Kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima, predsednik Nikolić je rekao da je Srbija spremna da razgovara o saradnji na bazi koncesija i nadu se da će kineski privrednici prepoznati zajednički interes i što pre imati razgovore sa Vladom Srbije na tu temu.

Čen Fenđijan zahvalio je Nikoliću na ličnoj podršci izgradnji mosta Zemun–Borča, koja je tim pre značajnija ako se ima u vidu da je to prvi projekat koji je "China Communications Construction Company" gradila u ovom delu Evrope.

Čen je posebno istakao da je njegova kompanija izuzetno zadovoljna saradnjom koju su ostvarili sa srpskim preduzećima i podržao je ideju predsednika Nikolića da kineske firme više ulažu u proizvodnju u Srbiji.

Kineske kompanije su izuzetno zainteresovane za prodor na evropsko i rusko tržište, i zato je ideja da kineski privrednici investiraju u proizvodnju u Srbiji izuzetno dragocena, istakao je Čen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи