Читај ми!

Cena nafte pala ispod 60 dolara za barel

Cena nafte pala je danas ispod 60 dolara po barelu prvi put od jula 2009, kada je barel na kraju trgovanja na njujorškoj berzi vredeo 59,95 dolara.

Cena barela referentne američke nafte pala je za 99 centi, ili 1,6 odsto, prenosi Beta.

Cena nafte je skoro šest meseci u konstantnom padu i niža je za 44 odsto od vrhunca ove godine, koji je bio krajem juna kada je barel koštao 107,26 dolara.

Pad cena je posledica povećanja globalne proizvodnje nafte, posebno u SAD, u trenutku kada je oslabila svetska tražnja zbog usporavanja privrednog rasta u Aziji i Evropi.

Pad cena nafte je oborio i cenu benzina, dizela i drugih goriva, čime su troškovi vozača, špeditera i aviokompanija pale. Međutim to je s druge strane uticalo na gubitak vrednosti akcija energetskih firmi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара