Читај ми!

Mihajlović: Ne verujem da je kraj "Južnog toka"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da ne veruje da je kraj projekta "Južni tok" i da očekuje da se razgovora o tom projektu, o mogućim alternativama.

"Mi ćemo već u petak obaviti razgovore, kad se premijer Aleksandar Vučić vrati sa sednice Saveta bezbednosti u Njujorku, sa stručnjacima i celom Vladom, i videti šta dalje", rekla je Zorana Mihajlović na vanrednoj konferenciji za novinare i dodala da je "Južni tok" pitanje energetske stabilnosti Srbije.

Srbija je sve uradila što je do nje da uspe "Južni tok" i mi se zbog "zastoja, zamrzavanja, odlaganja, nazovite kako hoćete, ne radujemo" i to je za Srbiju problem jer smo računali da ćemo imati drugi pravac dotoka gasa, rekla je Mihajlovićeva, prenosi Fonet.

"Sačekaćemo dalje dogovore, na kraju krajeva i Evropska komisija poziva na dalje razgovore u vezi sa 'Južnim tokom'", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da kupoprodajni ugovor sa Naftnom industrijom Srbije nije moguće menjati i upitala zašto oni koji su potpisali taj ugovor nisu zaštitili Srbiju.

Upitana šta će država učiniti ako "Južnog toka" ne bude, ministarka je navela da postoje alternative, te da je Rusija svoje interese zaštitila, ali da su "nažalost oni koji su pregovarali sa srpske strane, to učinili na čudan način".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je formiralo radnu grupu da ustanovi kako su pregovori o energetskom sporazumu vođeni. Niko u aktuelnoj Vladi Srbije ne snosi krivicu za odluku o obustavi, ali treba ispitati ko je iz prethodne vlasti učestvovao u pregovorima i
kako su vođeni", navela je ministarka.

Prema njenim rečima, Srbija je uložila mnogo truda u gasovod, a ako se izgradnja obustavi, gubi se posao od pola miliona evra.  

Srbija treći mesec zaredom beleži rast prihoda a smanjenje deficita u budžetu, jer rastu prihodi od akciza za duvan i u novembru iznose 6,2 milijarde dinara, izjavila je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture.

"Rastu nam prihodi od akciza za duvan i u novembru iznose 6,2 milijarde dinara, što je 0,8 milijardi više od plana Vlade, a 1,2 više u odnosu na novembar prošle godine", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla i da prihod od PDV-a u novembru iznosi 40 miliona dinara i da budžetski deficit nije "viši od 9,5 milijardi dinara".

Prema njenim rečima, to pokazuje dobar trend u delovanju fiskalne i ekonomske politike zemlje, te da mere Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije donose rezultate.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи