Читај ми!

DRI: Državna lutrija nije uplatila dobit u budžet

Državna revizorska institucija objavila je da je kotrolom finansijskog izveštaja Državne lutrije Srbije za 2013. utvrdila da u budžet Srbije nije uplaćeno 227 miliona dinara dobiti iz prethodnih godina.

U izveštaju DRI navodi da je Državna lutrija bila u obavezi da u budžet uplati taj iznos kao 50 odsto dobiti iz 2010. i 2011. godine, prenosi Beta.

Među nepravilnostima u finansijskom izveštaju je i to što DRI nije mogla da utvrdi stvarno stanje imovine Državne lutrije, jer nije urađen godišnji popis i usklađivanje knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem imovine u iznosu od milijardu dinara.

DRI je utvrdila i da je Državna lutrija na osnovu internet igara na sreću "internet poker" i "internet kasino" u prva četiri meseca 2013. prikazala u poslovnim knjigama prihode od 4,6 miliona dinara, rashode od 2,1 milion dinara i obaveze prema inostranom dobavljaču
Plejteh softver sa Britanskih Devičanskih Ostrva u iznosu od 1,4 miliona dinara bez verodostojnih računovodstvenih isprava.

Navodi se i da je Državna lutrija bez verodostojnih dokumenata prikazala potraživanja od prodaje igara na sreću u iznosu od 11,3 miliona dinra, kao i da je bez dokaza o vlasništvu ili pravu korišćenja kao imovinu prikazala 19 objekata vrednosti 35,4 miliona
dinar.

U finansijskom izveštaju su uočeni i propusti u evidenciji o stanju gotovog novca na 58 prodajnih mesta u iznosu od milijardu dinara, zbog čega državni revizori nisu mogli pouzdano utvrditi stanje gotovine u izveštaju.

Državna lutrija je i rashode za isplatu dobitaka u "tombolama u dvoranama" od 264,8 miliona dinara prikazala bez verodostojnog dokaza da su izvučeni.

DRI je preporučila Državnoj lutriji da u budžet Srbije uplati 227 miliona dinara, kao i da reguliše vlasništvo, odnosno pravo korišćenja 19 objekata čija je sadašnja vrednost 35,4 miliona dinara.

Preporučeno je i umanjenje primljenih depozita za 2,2 miliona dinara, prikazivanje prihoda od prodaje internet igara u iznosu od 1,9 miliona dinara i naknade za budžet Srbije u iznosu od 227.000 dinara.

Državni revizori su preporučili da Lutrija naplati potraživanja od Štampa sistema u iznosu od 132,9 miliona dinara, kao i potraživanja od agenata prodaje igara na sreću, po osnovu ugovora o zajmu Beolotu i ivansa datog beogradskoj firmi Marketing i distribucija, u ukupnom iznosu 9,4 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи