Ekonomska cene struje u narednim godinama

Cena struje u Srbiji moraće da dostigne ekonomski nivo postpenim povećanjem u dužem nizu godina, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

"Elektroprivreda Srbije zbog netržišne cene struje jede samu sebe", kazao je Antić novinarima na skupu o liberalizaciji tržišta električne energije, prenela je Beta.

Antić je istakao da u 2014. nije bilo i neće ni biti poskupljenja struje, a da će ubuduće pri povećanju cene električne energije biti uzimana u obzir ekonomska i socijalna situacija u zemlji.

Kako je objasnio, to što struja nije poskupela ove godine nije bila ekonomska odluka menadžmenta EPS-a, ali je doneta u saradnji sa Vladom Srbije, uzimajući u obzir standard građana.

"Vlada Srbije je preuzela niz reformskih mera i ne može se u isto vreme uvoditi fiskalna konsolidacija, koja je veoma teška, i podizati cena električne energije", kazao je Antić.

Kako je istakao, Vlada Srbije će zadržati većinski udeo u EPS-u, a strateški, odnosno manjinski partner, biće izabran u potpuno transparentnoj proceduri.

"Prvo će EPS biti reorganizovan, zatim definisana imovina i procenjena vrednost kompanije, što je preduslov da to javno preduzeće postane akcionarsko društvo, do septemba 2016. godine, nakon čega će biti ponuđen manjinski paket zainteresovanim investitorima", rekao je Antić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи