Читај ми!

Split–Njujork preko Beograda?

"Er Srbija" razmatra mogućnost da se u drugoj polovini 2015. uvede linija Split–Njujork, ali preko Beograda, piše "Slobodna Dalmacija".

Dok "Kroejša erlajnz" spava poslovnim zimskim snom, kompanija "Er Srbija", čiji je strateški partner "Etihad ervejz" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, žestoko cilja na hrvatsko tržište, ali i još dalje, preko okeana, navodi hrvatski list, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, u upravi srpske avio-kompanije nisu želeli o tome da govore, s obzirom na to da treba razmotriti sve računice takvog interkontinentalnog poduhvata, ali i pre prvog leta dobiti sve potrebne dozvole američkih vazduhoplovnih vlasti.

Avioni će od beogradskog Surčina od leta iduće godine leteti svakodnevno prema Resniku kod Splita, Dubrovniku i Puli, a dvaput dnevno i za Zagreb.

Ipak, hrvatske vazduhoplovne vlasti još nisu izdale dozvolu "Er Srbiji" za svakodnevne letove na liniji Zagreb–Beograd.

Srbija je dobila dozvolu za direktne letove do severnoameričkog kontinenta od druge polovine 2015. godine.

Međutim, linije do gradova u SAD moraju pričekati i dodatne procene američkih vlasti.

Prvi korak prema direktnim letovima za SAD posle 20 godina ne znači da je to kraj posla pošto kompanije i aerodromi s kojih bi poletali avioni, u ovom slučaju Split i Beograd, treba da prođu dodatne provere.

Kako je navedeno, čeka se i "zeleno svetlo" američkog ministarstva za saobraćaj, koje procenjuje ekonomsku opravdanost, ali i eventualni sukob interesa s kompanijama iz SAD.

Poslednji korak je potvrda za avione koji moraju ispunjavati uslove za prekookeanske letove, ali budući da vlasnik "Er Srbije" raspolaže s ozbiljnim kapitalom, to neće biti ni najmanji problem, navodi Slobodna Dalmacija.

"Er Srbija" trenutno ima flotu od deset uskotrupnih i pet turboelisnih aviona, a nedavno je potvrdila narudžbinu 10 "erbasa" tipa A320-neo, ukupno vrednih milijardu dolara.

"Etihad" je jedna od najboljih firmi u svojoj branši u svetu, koja godišnje preveze 10 miliona putnika.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво