EPS i “Šnajder Elektrik” potpisali Pismo o namerama

Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije” i kompanija “Šnajder Elektrik” potpisali su Pismo o namerama, o mogućnostima uvođenja savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivne mreže u Srbiji.

Pismom o namerama predviđa se saradnja u pogledu sagledavanja mogućnosti uvođenja pametnog upravljanja elektrodistributivnim mrežama uz primenu najsavremenije energetske opreme, a u cilju smanjenja gubitaka na mreži i poboljšanja pouzdanosti parametara, navodi se u saopštenju EPS-a, prenosi Tanjug.

Pismo o namerama potpisali su direktor Direkcije EPS-a za strategiju i investicije Miloš Stojanović i direktor "Šnajder Elektrik Srbija" Dragoljub Damljanović.

Predstavnici dve kompanije saglasili su se da će razmatrati mogućnosti finansiranja projekata u uvođenju savremenih tehničkih rešenja u elektrodistributivnim mrežama.

To je za EPS posebno važno u trenutku potpunog otvaranja tržišta električne energije i priključenja obnovljivih izvora u distributivni sistem, kako bi se uz povećanje potrošnje smanjio broj i trajanje kvarova, navodi se u saopštenju EPS-a.

Ugradnjom najsavremenije elektroenergetske opreme i softvera za upravljanje elektrodistributivnim preduzećima širom sveta, "Šnajder Elektrik" je doprineo da energetske kompanije značajno poboljšaju svoje tehničke i finansijske parametre poslovanja.

Oprema i rešenja "Šnajder Elektrika" već su primenjeni u SAD, Italiji, Kanadi, Danskoj i Švedskoj. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије