Читај ми!

Beograd predstavio infrastrukturne projekte

Mogućim ulagačima iz Francuske Beograd je predstavio infrastrukturne projekte. Goran Pitić iz banke Sosijete ženeral najveće šanse za uspeh daje fabrici vode i otpada, kao i projektima u vezi sa beogradskim aerodromom.

Uoči posete Srbiji, premijer Francuske Manuel Vals poručio je da Francuska želi da starom prijateljstvu sa Srbijom udahne novu mladost. Stara želja je metro.

"Želeli bismo da gradimo metro, da se prilagodimo finansijskoj situaciji u Srbiji, a sa radom treba početi odmah", kaže Filip Deler iz firme "Alstom".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ističe da Beograd čeka veliki posao.

"U narednih godinu dana moramo da vidimo kako ćemo sve finansirati, treba da se urade analize, da se uredi trasa, brojanje putnika, saobraćaja", ističe Mali.

U Beograd su došle i kompanije koje već posluju u Srbiji. Jedna od njih, koja ima iskustvo u upravljanju 23 aerodroma, zainteresovana je za beogradski "Nikola Tesla".

"Prva etapa je raditi na investicijama, a druga razvoj vazdušnog saobraćaja, da Beograd postane čvorište u regionu", objašnjava Nikola Notabar iz firme "Vensi".

Beograd je mogućim ulagačima predstavio svoje infrastrukturne projekte.

"Metro je na dugom štapu, oko toga će se još stvari kotrljati. Najizvesniji su projekti vezani za fabriku vode, otpada, koji nisu preveliki, ali su Beogradu potrebni. Mislim da će se stvari pokrenuti kada je u pitanju aerodrom", smatra Goran Pitić iz banke Sosijete ženeral.

Francuski premijer je u dvodnevnu posetu Srbiji došao sa 34 kompanije, što je polovina najvećih firmi u toj zemlji.

"Francuska želi da pokaže ovom posetom da nije napustila srpsko tržište, da želi da dovodi svoje privrednike, a Manuel Vals im svojim autoritetom poručuje da mogu da ulažu u Srbiji. Poseta je značajna zato što Francuska nema dovoljnu privrednu razmenu sa Srbijom i zaostaje za Nemačkom i Italijom", kaže Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije.

To ističu i francuski mediji uz ocenu da Vals ide u Beograd kako bi ojačao poziciju Francuske u zemlji u kojoj je nemačka pozicija veoma jaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво