Читај ми!

Predvidive politike za bolje poslovanje

Predvidivost privrednog ambijenta ponekad je važnija od troška koji nameće administracija, poručuje ministarka Kori Udovički. Ističe da je zbog toga potrebno da se postojeće procedure primenjuju na isti način, i da se uspostavi sistem donošenja predvidivih politika.

Ministarka državne uprave Kori Udovički je na sastanku UO Regionalne škole za javnu upravu (RESPA) u Skoplju, sa kolegama iz šest zemalja regiona, razgovarala o etici, antikorupciji i ulozi efikasne javne uprave u privrednom rastu i napretku zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sastanak je pokazao da mehanizam razmene iskustava predstavlja pravi put za regionalnu saradnju naročito što su pitanja koja se nameću prioritet svih članica.

Potpredsednica srpske Vlade je ukazala da je predvidivost privrednog ambijenta ponekad važnija od troška koji administracija nameće, istakavši da se postojeće procedure primenjuju na isti način, kao i da se uspostavi sistem donošenja predvidivih politika.

"Prostor za investiranje napraviće se nizom mera, a uloga javne uprave u narednom periodu u Srbiji treba da se poboljša kroz uspostavljanje sistema donošenja predvidivih politika, pravilnom raspodelom nadležnosti različitih nivoa vlasti i uspostavljanjem bržih i efikasnijih postupaka za ostvarivanje prava stranaka u upravnim procedurama“", rekla je Udovički.

Prema njenim rečima, RESPA svojim mehanizmima tome može da doprinese.

Udovički će danas u toku diskusije predstaviti konkretne mere i aktivnosti koje će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sprovesti, kao i utiske predstavnika Evropske komisije sa prvog sastanka Posebne radne grupe Srbije i Evropske unije na temu reforme javne uprave.

Kako se podseća u saopštenju direktor Direktorata za proširenje Žan-Erik Pake izrazio je uverenje da će reforma javne uprave ostati na vrhu agende prioriteta za Vladu Srbije i naglasio da je strategija reforme javne uprave u Srbiji konzistentna sa onim kako EK vidi tu reformu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво