Читај ми!

Raspisan javni poziv za Železaru

Agencija za privatizaciju raspisala je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Kompanije "Železara Smederevo" d. o. o. Smederevo, objavljeno je na sajtu te agencije.

Agencija je pozvala sve zainteresovane investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije "Železare Smederevo". Odluku o raspisivanju javnog poziva za privatizaciju Železare donela je u četvrtak Vlada Srbije.

Pisma zainteresovanih treba da sadrže osnovne podatke o investitoru, iskazivanje interesovanja za učestvovanje u postupku privatizacije i predlog indikativne cene, investicionog programa okvirnog plana poslovanja i broja zaposlenih iz subjekta privatizacije i van njega koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Rok za podnošenje pisama o zainteresovanosti je 30 dana, a pisma se mogu dostavljati poštom, elektronskom poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije.

Tekst Javnog poziva sa osnovnim podacima o subjektu privatizacije dostupan je na sajtu Agencije – www.priv.rs/javni-poziv.

Agencija, kako se navodi, zadržava pravo na izmenu i dopunu svih elemenata javnog poziva i ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove ili štete koje bi takve izmene prouzrokovale zainteresovanim investitorima ili trećim licima.

Američka kompanija "Esmark" potvrdila je zvanično da će učestvovati na tenderu za kupovinu Železare.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak u Jameni da očekuje da "Železara Smederevo" u punom kapacitetu počne da radi u maju ili junu naredne godine, a da sve procedure budu završene do 1. februara.

Inače, "Esmark" je kompanija koja ima duboku tradiciju u proizvodnji čelika, jednoj od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i trećem proizvođaču čeličnih ploča u SAD.

U međuvremenu, grad Smederevo je dobio pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem "Železare Smederevo", jer je potpisan Sporazum o prenosu bez naknade zemljišta te fabrike u javnu svojinu grada.

Sporazum su potpisali ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor "Železare Smederevo" Ivan Milošević, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kako je navedeno u saopštenju, to zemljište ima ukupnu površinu 37 hektara, koje će, u skladu sa Planom detaljne regulacije, biti deo industrijske zone i industrijskog parka u Smederevu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи