Mali: Etapni dolazak "Mubadale"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će se ulaganja kompanije "Mubadala" u Srbiji odvijati etapno.

Siniša Mali rekao je za Politiku da je najpre u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka, prenosi Tanjug.

"Oni sada sondiraju naše univerzitete i procenjuju da li imamo kadrovski potencijal za takav centar. Ako to uspe, išlo bi se na izgradnju fabrike čipova na teritoriji Beograda, što je investicija od tri,četiri milijarde dolara", naveo je Mali.

Mali je podsetio da ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima tri takve fabrike, u Njujorku, Singapuru i Drezdenu.

"Da bi se probili u tako uski krug, treba ispuniti mnoge preduslove, kadrovske i infrastrukturno. Zato će se i raditi fazno, ukoliko ispunimo navedene preduslove", istakao je gradonačelnik Beograda.

Ukazaoje da su arapski investitori "u ovom trenutku najpoželjniji na svetu".

"Imaju novac, ali i vrlo ozbiljne zahteve. Privilegija je imati ih kao ulagače", ocenio je Mali, koji je i savetnik za finansije premijera Aleksandra Vučića.

Na konstataciju da je "Er Srbija", u kojem kompanija "Etihad" ima 49 odsto vlasništva, a vlada Srbije 51 odsto, njegov "majstorski rad", Mali, rekao je da je vodio tim koji je taj posao uspešno okončao i da s njima deli zasluge.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво