Читај ми!

Goldstin: Bolne reforme jedini način

Direktorka kancelarije Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin ocenjuje da su pred Srbijom "bolne" ekonomske mere, ali da je to jedini način da se uspostavi ravnoteža u sistemu i privredi.

Nema čekanja i reforme moraju da budu sprovedene, od kojih neke kasne nekoliko decenija i čim nešto kasni teže je primeniti, rekla je Goldstin novinarima prilikom posete kopove uglja Kolubara u Lazarevcu.

Ocenila je da su ekonomske reforme koje Vlada Srbije započinje "ohrabrujuće", prenosi Beta.

Prema njenim rečima, ljudi u Srbiji treba da budu svesni da je fiskalni deficit Srbije i pre majskih poplava bio na zabrinjavajućem nivou, ali da se nakon poplava pogoršao za jedan odsto.

Goldstin je dodala da je privreda Srbije zasnovana trenutno na javnom sektoru i dodala da privatni sektor mora "dodatno da se razvija", kako bi mladi nakon obrazovanja mogli da nađu posao u privatnom sektoru.

Očekuje da će Srbija uskoro potpisati sporazum sa MMF-om i dodala da će Svetska banka to podržati kroz različite reformske aktivnosti – reformu državnih preduzeća i javnih.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи