Читај ми!

Miletić: Interes EU zdrava ekonomija Srbije

Briselu ne bi trebalo da smeta mogućnost bolje ekonomske saradnje Srbije i Rusije, kaže prvi čovek Privredne komore Srbije Milivoje Miletić.

Tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina i delegacije iz te zemlje Srbiji, potpisano je sedam međudržavnih sporazuma, a v. d. predsednika PKS-a Milivoje Miletić ocenjuje da će oni dati novi podsticaj za razvoj još boljih ekonomskih odnosa sa Rusijom.

Da bi Srbija iskoristila priliku za izvoz, smatra Miletić, privreda pre svega treba da bude organizovana, a privrednici upoznati sa evropskim strandardima.

"Šansa svakako neće biti iskorišćena ukoliko ne budemo uporno radili na investiranju i ukupnoj organizaciji, imajući u vidu ograničenja izvoza – konkurentnost i nedovoljnu količinu investicija", rekao je Miletić, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prvi čovek PKS-a je vest o mogućem izvozu "fijata" proizvedenog u Kragujevcu ocenio kao "izuzetnu".

"Nema potrebe licitirati oko (izvoznih) kvota, ali mogućnost za pregovore je izuzetno značajna", ocenio je Miletić i podsetio da je 67 odsto komponenata za "fijat" prozvedeno u Srbiji.

Miletić veruje da bliža ekonomska saradnja sa Rusijom neće naići na negativan odjek Brisela.

"Ja verujem da je Evropska unija zainteresovana da Srbija ima zdravu, stabilnu i konkurentnu ekonomiju, koja može da se uključi u evropske tokove i privredne aktivnosti", kaže Miletić. 

Miletić navodi da je EU nama i dalje najvažniji partner u pogledu izvoza, ali i u pogledu znanja i pristupa industrijskim politikama.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво