Читај ми!

Povoljni krediti za poljoprivrednike

Do kraja nedelje biće otvorena tri konkursa Razvojnog fonda Vojvodine, vredna 600 miliona dinara, najavio pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

"Reč je o dugoročnom kreditu za unapređenje prehrambeno-prerađivačke proizvodnje i kratkoročnom kreditu za obrtna sredstva u privredi, a korisnici će moći da budu mikro, mala i srednja preduzeća, ali ne i tajkuni i veliki kapitalisti", istakao je Pajtić u izjavi za medije, koju prenosi Beta.

Dodao je da će biti otvoren i konkurs koji podrazumeva mogućnost da domaći poljoprivrednici, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, odnosno fizička lica, kupe poljoprivredno zemljište površine od jednog do 15 hektara.

"To je važno za unapređenje njihove proizvodnje i za to da postanu efektivniji, produktivniji i uspešniji u proizvodnji", ocenio je Pajtić i dodao da ni na ovom konkursu korisnici neće moći da budu vlasnici velikih površina zemljišta.

Prema Pajtićevim rečima, sredstva koja će biti plasirana preko najavljenih konkursa Razvojnog fonda Vojvodine najpovoljnija su u ovom delu Evrope, sa kamatom od tri do četiri odsto godišnje, u zavisnosti od sredstava obezbeđenja kredita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво