Sertić sa stručnjacima iz oblasti energetike

Predstavnici srpskih kompanija i stručnjaci iz oblasti energetike upoznali su ministra privrede Željka Sertića sa predlozima koje imaju za rešenje nagomilanih problema u toj grani privrede.

Ministar Sertić je, učesnicima skupa "Imate reč - budite deo rešenja" kazao da Srbija, na žalost, ima na desetine neharmonizovanih propisa i nejasne procedure, prenosi Beta.

"Mnoga preduzeća i pojedinci pokazuju izuzetnu lenjost i neefikasnost, mnogi očekuju da im država reši sve probleme. To je veliki problem srpske privrede, pa i energetike i tako više neće moći. Ne možemo se izvući iz krize, ako ne menjamo sebe i naš odnos prema radu", rekao je ministar Sertić.

On je najavio da će uskoro biti objavljen plan za javna preduzeća, koji će regulisati pravce i okvire za rad javnih preduzeća.

"Sigurno je da u svakom javnom preduzeću ima mesta za uštede i efikasnije poslovanje. Plate u javnim preduzećima će ubrzo biti prema rezultatima rada. To će mnoge pokrenuti da iz stanja letargije pređu u proaktivan stav prema radnim obavezama", zaključio je ministar privrede.

Predstavnici domaćih kompanija i stručnjaci iz oblasti energetike kao najveći problem naveli su nedorečenost domaćih zakonskih rešenja koja u mnogome otezzavaju poslovanje u oblasti energetike, ali i neiskorišćenost domaćih energetskih resursa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво