Читај ми!

Adio roming!

Direktor VIP "Mobajla" Dejan Turk je rekao da je vest o ukidanju rominga dobra za sve, pre svega jer pokazuje da je počela ekonomska saradnja zemalja u regionu. Želimo, pošto je sporazum potpisan, da budemo partner tog sporazuma, kaže Turk.

Minimalcu na računu za telefon, raduju se oni koji često putuju. U Budvi je potpisan sporazum o sniženju cena usluga rominga mobilne telefonije u regionu. Sporazum su potpisali nadležni ministri iz četiri države Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Od kada će važiti i šta o tome misle operatori?

Predviđa se postepeno smanjivanje cena rominga od 1. januara, sa ciljem da se u naredne tri godine izjednače sa tarifama u Evropskoj uniji, gde su cene već pod kontrolom. 

Direktorom VIP "Mobajla" Dejan Turk je rekao da je vest o ukidanju rominga dobra za sve pre svega jer pokazuje da je počela ekonomska saradnja zemalja u regionu, jer ako krene ekonomska saradnja svima će biti bolje.

"Ta vest nije iznenađenje jer se o tome pričalo nekoliko dana. Mi želimo pošto je sporazum potpisan, da budemo partner tog sporazuma", naveo je Turk gostujući u Dnevniku RTS-a.

Govoreći kada bi roming mogao vidljivo da pojeftini, Turk je rekao da to zavisi kojom brzinom će biti menjani zakoni u svim zemljama potpisnicima i od dogovora sa operaterima.

Prema njegovim rečima, operateri investiraju u infrastrukturu i oni su bitan deo celog procesa.

Turk je rekao da bi možda bilo dobro kada bi država smanjila cene interkonekcije, odnosno pozive iz jedne u drugu mrežu, jer od toga bi svi građani imali korist, a od ovoga, kako kaže, imaju korist samo oni koji putuju.

Smatra i da će trošak koji nastane ukidanjem rominga morati nekako da se plati i da će to verovatno biti povećanjem cena lokalnih poziva.

Turk kaže da je cena rominga u regionu bila preskupa i da je potrebno razgovarati kako bi se došlo do situacije koja je u EU.

Turk napominje da najava da rominga od 1. januara ili 1. juna neće biti u regionu, možda preuranjena i da je potrebno razgovarati sa Ministarstvom, sa Ratelom i sa državama u regionu kako bi se napravila dinamika i kako bi već do idućih godišnjig odmora moglo da dođe do sniženja cena.

Predlaže da kada je država već krenula sa inicijativom u vezi sa romingom da bi trebalo razmotriti i cene poziva prema drugim mrežama, kao i smanjenja carina na telefone.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи