Читај ми!

Kontrola putara iz vazduha

Gradnja deonice auto-puta na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine, koju radi azerbejdžanska firma, odvija se po planu, dok na deonici srpskih firmi od Uba do Lajkovca ponovo nije bilo radnika, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Prilikom nenajavljene posete gradilištima helikopterom, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović lično se uverila da na toj deonici ponovo nije bilo radnika, prenosi Beta.

"Gradnja deonice od Ljiga do Preljine na kojoj je angažovana azerbejdžanska firma Azvirt sa domaćim podizvođačima, odvija se po planu i ona će biti završena, kao što je i najavljeno, najkasnije u avgustu 2016", rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je nakon posete gradilištima na Koridoru 11 konstatovala da ponovo nema radnika i mašina na deonici od Uba do Lajkovca, gde su angažovane domaće firme "Planum" i "Putevi Užice".

"Ministarstvo je prošle nedelje poslalo upozorenje da će aktivirati garancije i rekla bih da je to poslednje upozorenje pred isključenje izvođača iz tog posla, pošto sve ukazuje da deonica neće biti završena do 30. novembra 2014", rekla je Mihajlovićeva.

Ukazala je da nijedan novi aneks ugovora neće biti potpisan i dodala da joj se čini da se na toj deonici samo "gubi vreme i novac" i da izvođači ne mogu da je završe, uprkos tome što je duga svega dva i po kilometra.

"S druge strane, na deonici od Ljiga do Preljine, koja je duga 40,4 kilometra, radi se punom parom, sedam dana u nedelji i po predviđenoj dinamici. Ta deonica spada u jednu od najtežih po broju mostova i tunela, a gradi se po planu", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je na toj deonici predviđena gradnja ukupno 70 mostova, od kojih je 39 već završeno.

Mihajlovićeva je najavila formiranje radne grupe za rešavanje određenih problema koje "Azvirt" ima zbog nepredviđenih radova.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije rekla je i da je očekivala više mašina na deonicama Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig gde je kineski izvođač "Šandong hajspid grup" započeo pripremne radove.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи