Читај ми!

Miletić vršilac dužnosti predsednika PKS

Skupština Privredne komore Srbije na predlog Upravnog odbora, izabrala je na današnjoj sednici Milivoja Miletića za vršioca dužnosti predsednika PKS.

Milivoje Miletić, koji je izabran za vršioca dužnosti predsednika PKS, obavljao je u Komori funkcije savetnika predsednika, direktora Sektora poljoprivrede i industrije i Biroa za regionalnu saradnju, prenosi Tanjug.

Više godina bio je generalni direktor Hemijskog kombinata "Viskoza" iz Loznice, savezni i republički poslanik, kao i predsednik nekoliko odbora u Skupštini Srbije.

Sednicama Upravnog odbora i Skupštine PKS prisustvovao je ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertić, koji kaže da reforma komorskog sistema, započeta pre godinu i po, mora da bude nastavljena, kako bi Komora bila prepoznata kao jaka nacionalna asocijacija, istinski servis privrede, spona između privrednika i izvršne vlasti i drugih institucija, navodi se u saopštenju PKS.

Ministar ukazuje na čvrstu političku volju i posvećenost Vlade Srbije reformama, razvoju privrede i poboljšanju ukupne ekonomske situacije u zemlji, što se može postići samo zajedničkim aktivnostima privrede i države.

Milivoje Miletić poručuje da Komora mora biti lider u promovisanju i zaštiti interesa domaće privrede, što podrazumeva unapređenje kvaliteta unutrašnje komorske organizacije i nov zakonodavni okvir korišćenjem iskustava privrednih komora razvijenih zemalja kao što su Austrija i Nemačka.

"Sve snažne ekonomije imaju jake privredne komore koje su nezaobilazan faktor napretka, stvaranja razvojne klime i podsticajnog privrednog ambijenta. Osnovne vrednosti PKS su odgovornost, efikasnost, otvorenost, inventivnost i konkurentnost. PKS biće aktivni učesnik u kreiranju ekonomskog zakonodavstva", naglašava Miletić.

Upravni odbor i Skupština PKS na sednicama su razmatrali makroekonomske pokazatelje i privredna kretanja u Srbiji, a ocenjeno je da su, posle dužeg vremena, sredinom godine ostvareni značajni reformski pomaci neophodni za unapređenje ambijenta za poslovanje i investiranje.

Skupština PKS usvojila je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj PKS za 2013. godine, prihvatila ostavke dosadašnjeg predsednika Željka Sertića koji je izabran za ministra privrede u Vladi Srbije i potpredsednice PKS Vidosave Džagić koja obavlja dužnost državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i razmatrala druga kadrovska pitanja.

Direktor predstavništva PKS u Nemačkoj i Austriji Marko Čadež izabran je za potpredsednika PKS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се