Читај ми!

Moguća energetska kriza ove zime

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da bi Srbiju ove zime mogla da zadesi energetska kriza, ali je poručila i da nema mesta panici.

Ministarka je objasnila da govori o energetskoj krizi zato što Srbiji nedostaju i ugalj, i struja, i gas, i mazut.

"Mogli smo sve vreme od poplava da nabavljamo ugalj, ali to nismo učinili. Svaka tona uglja na deponiji koja bi se uvezla znači manji uvoz kilovat-časova struje", rekla je Mihajlovićeva za Politiku, a prenosi Beta. 

Mihajlovićeva, koja je u prethodnom mandatu bila ministarka energetike, dodala je da je Vlada još u junu donela odluku da "Srbijagas" krene u nabavku gasa, ali da do danas nema informacija o tome.

"Kako se približava grejna sezona, i kako je svima jasno da 15. oktobra treba da budu topli radijatori, shvatamo da nam sve fali", ukazala je ona.

Mihajlovićeva je kao neosnovanu ocenila najavu direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića o poskupljenju tog energenta od 1. januara, odnosno o uvođenju ekonomske cene gasa.

"On može da poželi cenu kakvu hoće, ali cenu gasa a i struje određuje regulatorna Agencija za energetiku", podsetila je ministarka.

Ona je poručila i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne energije građanima.

Govoreći o svom resoru i izboru novog direktora za "Železnice", ona je rekla da je u toku konkurs i naglasila da još nije čula da je premijer Aleksandar Vučić rekao da je biznismen Milan Beko dobar za tu funkciju.

"Nije mi poznato da on to misli, niti sam čula da je tako rekao jednog trenutka. Premijer hoće rezultate i efikasna javna preduzeća", ocenila je Zorana Mihajlović.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво