Читај ми!

Gas mora da se plati, nema zaštićenih

U "Srbijagasu" od Nove godine okreću novi list jer imaju, kažu, jasne zadatke: poslovaće po tržišnim uslovima. Cena gasa biće nešto viša i moraće redovno da se plaća.

Neplaćanje gasa od 1. januara se neće tolerisati. Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da od prvog januara svi koji dobijaju gas, moraju da ga plate.

"Oni koji ne mogu da plate biće isključeni, ili će Vlada ili lokalna samouprava morati da plaća njihov račun", rekao je Bajatović.

Najveći problem su dugovi preduzeća u restrukturiranju. Petrohemija, recimo, duguje oko 250 miliona evra. Naplata gasa je sada oko 60 odsto, a traže da bude stoprocentna.

Mijat Lakićević iz Novog magazina rekao je da nije realno da se ostvari tako visok procenat naplate, niti "Srbijagas" sledeće godine može da ostvari takav profit tim pre što će ove godine imati gubitak od 150 miliona evra.

Urednica Balkan magazina Jelica Putniković kaže da bi Vlada Srbije morala da prestane da drži u životu one firme koje ne mogu da plate repromaterijal, energente i dažbine državi.

Prema njenim rečima, kada se to desi onda će moći da se naplati – ako ne svih 100 posto ali blizu tog procenta.

Prvi čovek "Srbijagasa" kaže da preduzeće počinje reorganizaciju koja će biti u skladu sa evropskim propisima. Plan je da u sledećoj godini "Srbijagas" u državni budžet uplati 60 miliona evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи