Читај ми!

EU zbog sankcija gubi udeo na ruskom tržištu

Evropski proizvođači sa kojima je zbog sankcija prekinuta saradnja, ubuduće će moći da zauzmu samo slobodna mesta na tržištu Rusije, ukoliko ona preostanu, rekao premijer te zemlje Dmitrij Medvedev.

"U te oblasti koje u našoj privredi zauzmu ili naši proizvođači – čemu se veoma nadamo, ili drugi strani proizvođači, naši evropski partneri neće moći da se vrate. To je cena koju će Evropa morati da plati", rekao je Medvedev za "Subotnje vesti" državne televizije, prenosi Tanjug.

Predsednik ruske vlade je, kako navodi Itartas, rekao da će "pre ili kasnije u svakom slučaju biti postignut dogovor", i da "sankcije neće trajati beskonačno", ali da evropski partneri neće moći da se vrate na mesta koja izgube.

Medvedev je umirio privrednike iz Azije i Latinske Amerike koji nameravaju umesto evropskih dobavljača da uđu na rusko tržište, da u slučaju normalizacije odnosa Rusije i Evrope njihove pozicije neće biti ugrožene.

"Mi smo pristojan svet. Ako se o nečemu dogovorimo, ispunjavaćemo ugovore koji postoje, uključujući one sa latinoameričkim partnerima i azijskim, nesumnjivo", rekao je ruski premijer.

"A oni koji budu spremni da se ponovo vrate, mogu da se vrate samo na udeo koji preostane, ne više od toga", naglasio je Medvedev.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво