Читај ми!

Odbor direktora Železnica "zakočio" obnovu pruga

Umesto da potpiše aneks ugovora o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju pruga, Odbor direktora "Železnica Srbije" rasformirao projektni tim i radnu grupu za pregovore. To će zakočiti realizaciju kredita od 800 miliona dolara, saopštilo resorno ministarstvo.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Jocić rekao je da je Ministarstvo "zaprepašćeno odlukom Odbora direktora 'Železnica Srbije'", prenosi Beta.

Jocić je podsetio da su marta počeli pregovori s Rusijom o potpisivanju Aneksa 2, tačke jedan (2.1), o tri deonice na severu Koridora 10. Trebalo je da radovi počnu još u junu.

"Mi sada imamo situaciju da se, na dan kada treba da se potpiše Aneks 2.1 ugovora u vrednosti od 48 miliona dolara, rasformiraju radne grupe za pregovore i da se tako pregovori produžuju za više nedelja i možda meseci", rekao je pomoćnik ministra zadužen za železnicu.

Jocić je istakao da takav potez dvojice izvršnih direktora "Železnica Srbije" direktno koči investicije na modernizaciji železničke infrastrukture u Srbiji.

O tome će biti obaveštena potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Aneksom 2 je ugovorena rekonstrukcija i modernizacija šest deonica u dužini oko 112 kilometara: na severu Ruma-Golubinci (17,9 kilometara), Sopot Kosmajski-Kovačevac (18,4 kilometara), Mala Krsna-Velika Plana (29,5 kilometara) i na jugu Vinarci-Đorđevo (15 kilometara), Vranjska Banja-Ristovac (18 kilometara) i Bujanovac- Bukarevac (14 kilometara), piše u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи