Bajatović: Srbija ima energente za zimu

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da Srbija ima dovoljno energenata za zimu i u slučaju gasne krize zbog situacije u Ukrajini.

Dušan Bajatović je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da su uskladištene rezerve gasa za 90 dana, a za kasnije je obezbeđena i zamena gasa mazutom, prenosi Beta.

"Srbija može bezbedno da prođe kroz zimski period i u slučaju gasne krize zbog Ukrajine", ocenjuje Bajatović.

Očekuje kaže, da uskoro počne izgradnja gasovoda za ruski gas "Južni tok" kroz Srbiju jer je sve spremno za to.

Odgovarajući na pitanje o zahtevu Lige socijaldemokrata Vojvodine da Vojvodina dobije obeštećenje od države zbog prodaje Naftne industrije Srbije ruskom "Gaspromu", Bajatović kaže da takav zahtev treba uputiti republičkim vlastima, jer bi odšteta bila isplaćena iz republičkog budžeta.

"Može da se traži odšeta od 865 miliona evra, ali iz budžeta Srbije jer je NIS prodat na osnovu međudržavnog sporazuma" zaključuje Bajatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи