Читај ми!

Resavica, manji prihod od prodaje uglja

Rudnici Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) Resavica saopštili su da se neodobravanje povećanja cene uglja iz podzemne eksploatacije negativno odrazilo na ostvarenu proizvodnju u prethodna tri meseca i da je prihod od prodaje time umanjen za oko 700.000 evra.

Cena uglja u "Resavici" je 27 odsto manja u odnosu na ugalj iz okruženja i basena "Kolubara", iako je ugalj iz Resavice kvalitetniji i kaloričniji, "po kaloričnoj vrednosti razlika u ceni bila bi značajno veća", tvrdi se u dokumentu "Pregled trenutnog stanja i glavne smernice plana konsolidacije rada i poslovanja", prenosi Tanjug.

"Ova razlika u ceni prisutna je godinama unazad", navodi se u dokumentu tog javnog preduzeća. Cenu uglja Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica određuje Vlada.

U Izveštaju Nadzornog odbora navodi se da se neodobravanje povećanja cene uglja iz podzemne eksploatacije odrazilo negativno u odnosu na ostvarenu proizvodnju u prethodna tri meseca, te je prihod od prodaje bio umanjen za oko 700.000 evra.

"To, i nedozvoljavanje zaposlenja 177 rudara, zamena za one koji su otišli u penziju, izaziva nedostatak fiansijskih sredstava za nabavku preko potrebne opreme i delova za odvijanje procesa proizvodnje, investicija i dalji razvoj kao i održavanje potrebnog nivoa bezbednosti na radu i zaštite imovine preduzeća", navodi se u Izveštaju, koji je potpisao Milija Bulatović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво