Читај ми!

Srbija sigurno mesto za ulaganje

Srbija je sigurno mesto za ulaganje, postaje najznačajnija investiciona destinacija u ovom delu Evrope, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, nakon što je sa šefom diplomatije Kanade Džonom Berdom potpisao sporazum o podsticanju i zaštiti investicija između dve zemlje.

Srbija i Kanada imaju odličnu ekonomsku saradnju a sada smo napravili još jedan korak u stvaranju pravnog ambijenta koji unapređuje mogućnosti za investitore, rekao je Ljajić i istakao da Srbija i na taj način pokazuje da poštuje sve međunarodne pravne standrade u zaštiti ulagača.

Ljajić je precizirao da u Srbiji posluje oko 50 kompanija iz Kanade, od čega 13 radi na geološkim istraživanjima, i da od ukupno 126 licenci koje je Srbija izdala za različita istraživanja 80 odsto pripada kanadskim kompanijama, prenosi Fonet.

One su do sad uložile 125 miliona dolara u israživanja, mi očekujemo da se to i poveća, rekao je Ljajić.

Ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd je rekao da je ovaj sporazum snažna poruka ulagačima i da će omogućiti otvaranje novih radnim mesta, podsetivši da dve zemlje naročito razvijaju saradnju u oblasti rudarstva, farmacije, poljoprivrede i prehrambene industrije.

Ovaj sporazum podići će našu saradnju na viši nivo, rekao je Berd.

Popitisivanju sporazuma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je pre dve godine kao prvi potpredsednik vlade potpisao u ime Srbije sporazum o Stateškoj ekonomskoj saradnji sa Kanadom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара