Читај ми!

Beogradski aerodrom osnova "Aerodroma Srbije"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović kaže da neće biti formirano novo javno preduzeće, već da će osnova "Aerodroma Srbije" biti beogradski aerodrom kojem će se pridružiti mali aerodromi u Srbiji.

Zorana Mihajlović je, novinarima u Vladi Srbije, rekla da neće biti formirano novo javno preduzeće jer će se postojećem privrednom društvu Aerodrom "Nikola Tesla" pridodati mali aerodromi, kojih u Srbiji ima 25, prenosi Beta.

Mihajlović je rekla da je za sada sigurno da će šest aerodroma biti u okviru preduzeća "Aerodromi Srbije", a razgovara se i sa ostalima jer su neki civilno-vojni, a neki samo vojni koji se ne koriste.

"Sasvim je sigurno da će tu biti aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu", istakla je potpredsednica Vlade.

Ministarka je navela i da novi zakon o vazdušnom saobraćaju, o kojem je završena javna rasprava, daje mogućnost da se uz velike aerodrome u Srbiji razvijaju i mali.

"Sigurni smo da razvojem malih aerodroma, pored velikog, možemo da obezbedimao povećanje prevoza, pre svega putnika, razvoj turizma i saobraćaja u Srbiji. To je dobro za Srbiju", naglasila je Mihalovićeva.

Sada su aerodromi u Srbiji odvojena preduzeća, a redovni avio-saobraćaj obavlja se samo sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара