Читај ми!

Tabaković: Nepotrebna panika, dinar je stabilan

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković smatra da se nepotrebno izaziva panika jer je dinar stabilan. Neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS, a državu i građane koštaju, kaže Tabaković.

Jorgovanka Tabaković ističe da je štetno davati prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo. 

"Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo menjati režim monetarne politike, ali je saglasna u jednom - ne samo da je nezahvalno već je i vrlo štetno davati bilo kakve prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo", rekla je za Novosti Jorgovanka Tabaković, prenosi Tanjug.

Tabaković je istakla da se u NBS ne usuđuju da prognoziraju. "Ali se usuđujemo da obećamo da ćemo svom snagom i znanjem nastaviti da održavamo postignutu cenovnu i finansijsku stabilnost", istakla je guvernerka.

Naglašava da je Narodna banka Srbije otvorena institucija koja najširu javnost svakodnevno informiše i objašnjava šta, zašto i kako radi, otvorena je za sva novinarska pitanja, pa i sugestije i kritike.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво