Читај ми!

Gasprom: Priče o promeni trase preuranjene

Odgovorajući na spekulacije o promeni trase "Južnog toka", iz "Gasproma" ističu da je rano da se govori o tome, jer su, kako kažu, razgovori o regulatornim pitanjima još u toku.

Iz ruskog naftnog giganta poručuju da je trasa gasovoda odabrana nakon nekoliko godina detaljnog geološkog, geofizičkog i ekonomskog istraživanja i da se pokazala kao najodrživija po komercijalnim, ekološkim, socio-ekonomskim i tehničkim kriterijumima.

U odgovoru RTS-u, "Gasprom" dodaje da je rano da se spekuliše o potencijalnim novim trasama jer su razgovori o regulatornim pitanjima "Južnog toka" na raznim lokalnim i evropskim nivoima još uvek u toku.

Pojedini srpski mediji, pozivajući se na ruski portal "Vzgljad" (Pogled), preneli su da bi gasovod "Južni tok", umesto kroz Bugarsku i Srbiju, mogao da ide preko Turske i Grčke, do Italije i Austrije, ako Bugarska nastavi da ometa izgradnju tog gasovoda.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво