Читај ми!

EPS: Prinudna naplata od 100.000 dužnika

Direktor "EPS Snabdevanja" Željko Marković potvrdio je za RTS da će od ponedeljka privatni izvršitelji posetiti sto hiljada adresa građana koji ne plaćaju struju a protiv kojih je pokrenuta prinudna naplata.

Privredno društvo "EPS Snabdevanje" prinudno će naplatiti dugove od građana koji nisu izmirili račune za struju zaključno s novembrom 2013. godine.

Bez obzira na iznos duga, dužnici će, pored tog iznosa i zakonom određene kamate, imati obavezu da plate i troškove izvršenja, rekao je za RTS direktor "EPS Snabdevanja" Željko Marković.

Troškovi izvršenja su fiksni za dugovanja do 30.000 dinara i iznose 4.200 dinara. Za veća dugovanja obračunavaju se po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku.

Marković navodi da predmeti podjednako raspoređeni kada je o izvršiteljima reč, a dobiće ih do kraja ove nedelje.

Direktor "EPS Snabdevanja" kaže da se nijedan deo Srbije ne ističe po većem broju dužnika od ostalih.

Govoreći o ostalim dužnicima, koji imaju manje dugove i ne potpadaju pod ovaj talas prinudne naplate, Marković je rekao da će im biti obustavljena isporuka električne energije, jer su za dugove iznad 10.000 dinara isključenja stalna.

Za godinu dana, koliko "EPS Snabdevanje" posluje, građani i privreda samo ovom preduzeću duguju oko 20 milijardi dinara za struju.

U skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o javnim servisima, od avgusta se neće naplaćivati RTV pretplata. To, međutim, ne znači i da će dugovi biti oprošteni.

Direktor "EPS Snabdevanja" napominje da će na računu za avgust, koji će građani dobiti početkom septembra, biti obaveštenje o stanju duga za RTV pretplatu, kao i broj računa Javnog medijskog servisa na koji će građani moći da izmire svoja eventualna zaostala dugovanja.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво