Читај ми!

Mihajlovićeva: Vlada nije raspravljala o Beku

Vlada Srbije nije donela odluku o tome da biznismen Milan Beko bude postavljen na čelo "Železnica Srbije" niti je to pitanje razmatrala, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Kao predsednik Kadrovske komisije nisam dobila nikakav predlog ni za Beka ni za bilo kog drugog čoveka koji treba da vodi "Železnice" ili neko drugo javno preduzeće, rekla je Mihajlovićeva novinarima posle sednice Vlade, prenosi Tanjug.

Kako je rekla, "niti je postojao takav predlog, niti se o tome razgovaralo na Vladi".

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da je na današnjoj sednici Vlade usvojeno sve ono što je po pitanju državnih preduzeća dogovoreno na svečanoj sednici u Nišu, 28. jula, ali ništa mimo toga.

"Kao predsednik Kadrovske komisije nikakav predlog nisam dobila i kao član Vlade kažem da nijednog trenutka nismo o tome govorili", istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade rekla je da ne vidi razlog zašto bi ona komentarisala "bilo šta što govori neko ko nije član Vlade".

Biznismen Milan Beko izjavio je juče za Blic da je prihvatio ponudu premijera Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje "Železnicama Srbije".

Odgovaraće svi koji su zloupotrebili Fond za razvoj

Mihajlovićeva je rekla da će odgovrati svi koji su zloupotrebili Fond za razvoj i da se to odnosi kako na one koji su uzimali novac, tako i one koji su ga odobravali.

"Itekako mislim da će doći vreme da odgovara svako ko nije radio u skladu sa zakonom i ovde ne mislim samo na one koji su aplicirali i dobili novac, već i na one koji su taj novac davali, odnosno potvrđivali ili glasali da se da", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Savet za borbu protiv korupcije konstatovao je u izveštaju da je Fond za razvoj u mnogim aspektima poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve, deleći kredite pretežno na osnovu političkog uticaja.

Mihajlovićeva, koja je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Upravnog odbora Fonda za razvoj, kazala je da u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije nije objavljeno ništa novo, s obzirom da je još prošla vlada kritički govorila o tome kako se ranije novac delio iz tog fonda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво