Читај ми!

Nastavak gradnje Prokopa

Kompanije "Železnice Srbije" i "Energoprojekt holding" potpisale ugovor o nastavku izgradnje železničke stanice Prokop, koji se finansira iz kuvajtskog kredita u iznosu od blizu 26 miliona evra. Radovi će početi najkasnije za 30 dana, sa rokom završetka radova za 18 meseci.

Ugovor su potpisali generalni direktori "Energoprojekt Holdinga" i "Železnica Srbije" Vladimir Milovanović i Dragoljub Simonović, prenosi Tanjug.

Milovanović kaže da su članovi konzorcijuma, koji predvodi "Energorprojekt", potpuno spremni da započnu radove, jer imaju i tehničku dokumentaciju i potrebnu opremu.

Direktor "Energoprojekta" podseća da ta kompanija radi na Prokopu u prekidima još od 1996. godine.

Milovanović naglašava da je pobeda "Energoprojekta" na tenderu za Prokop samo kruna nastavka angažovanja te najevće građevinske kompanije u Srbiji, na konačnoj realizaciji ovog projekta važnog, kako za Beograd, tako i za celu Srbiju.

Direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović podseća da "Energoprojekt" može da ispuni sve zahteve i potrebe "Železnica Srbije", jer je projekat kompleksan.

"Od elektrifikacije TT uređaja, do građevinskih radova gornjeg i donjeg stroja i sve ono što čini ulaz-izlaz na stanicu Prokop", objašnjava Simonović.

Direktor "Železnica" ističe da ćemo imati modernu, savremeno opremljenu stanicu, koja će "svakom građaninu omogućiti da se ugodno, prijatno i bezbedno oseća na ovom delu pruge".

Simonović dodaje da će ta stanica biti vrlo frekventna, a bezbednost putnića biće na visokom nivou.

Na nastavku izgradnje Prokopa biće angažovan konzorcijum građevinskih preduzeća okupljenih oko "Energoprojekta", a to su "Energoprojekt - Niskogradnja", "Energoprojekt - Visokogradnja", "Energoprojekt Oprema", "ZGOP" i "AŽD".

Izgradnja Prokopa počela je 1977. godine, ali je ubrzo prekinuta zbog nedostatka novca, zatim je devedesetih godina prošlog veka nastavljena i prekinuta ponovo 2000. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво