Gornja Austrija spremna za zajednička ulaganja

Predstavnici pokrajine Gornja Austrija zainteresovani su za zajedničke aktivnosti s Vladom Srbije na realizaciji Strategije EU za dunavski region, odnosno unapređenje turističke ponude na toku Dunava.

O tome su u Beogradu razgovarali ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić i sekretar za privredu i turizam pokrajine Gornja Austrija Mihael Štrugl, prenosi Beta.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra turizma, Ljajić i Štrugl su razgovarali o unapređenju ukupne ekonomske saradnje, s posebnim osvrtom na oblast turizma.

Ljajić je zahvalio Štruglu za pomoć Austrije u realizaciji projekta EU za obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu, čija je vrednost 6,6 miliona evra.

On je dodao da će početak radova na rekonstrukciji te tvrđave, koji se očekuju do početka jeseni, biti podstrek za dalja ulaganja vropskih partnera u turističku infrastrukturu Srbije.

Ljajić je pozvao austrijske privrednike iz oblasti hotelijerstva da se uključe u proces privatizacije hotela i banja u Srbiji, čime bi se dodatno unapredila ekonomska saradnja dve zemlje, ali i povećao broj turista iz Austrije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво