Novi zakoni za uštedu 200 miliona evra

Pomoćnik ministra finansija Srbije Nenad Mijailović ocenio je da bi predloženi zakon o privatizaciji trebalo da reši problem preduzeća zbog kojih država gubi od 180 do 200 miliona evra poreskih prihoda godišnje.

Na sednici skupštinskog Odbora za Privredu, Mijailović je rekao da je Predlogom zakona o privatizaciji predviđeno više modela, metoda i mera za završetak privatizacije kojima će 584 preduzeća, u koja su uključena i preduzeća u restrukturiranju, dobiti priliku da nađu kupce ili strateške partnere, prenosi Tanjug.

"Reč je o preduzećima čija je imovina procenjena na oko šest milijardi evra i koja imaju oko 90.000 zaposlenih", rekao je Mijailović.

Mijailović je rekao da je rok za određivanje modela, metoda i mera 135 dana.

"Zaštita od poverilaca za preduzeća u restrukturiranju biće produžena za nešto više od 300 dana od usvajanja zakona. Predviđeno je da se zaštita ukine 180 dana nakon isteka roka od oko 135 dana za određivanje modela, metoda i mera privatizacije", rekao je Mijailović.

Kako je istakao, to znači da će pitanje preduzeća u restrukturiranju biti rešeno pre kraja 2015. godine.

Direktorka Agencije za privatizaciju Srbije Marijana Radovanović očekuje da će prema novom zakonu o privatizaciji odmah biti pokrenut stečaj u 50 preduzeća u restrukturiranju i najmanje 100 preduzeća u privatizaciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи