Zakon o izgradnji uskoro u parlamentu

Do kraja avgusta predlog zakona o planiranju i izgradnji naći će se u parlamentu, kaže ministarka Zorana Mihajlović za RTS. Najvažnije što donosi taj zakon jesu brzina i stvaranje povoljnog ambijenta za investicije, ističe Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ukazala je da Vlada ne kasni, već ubrzano ide napred.

Mi smo hteli da zakon o planiranju i izgradnji ide u javnu raspravu, neće ići po hitnom postupku, rekla je Mihajlovićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Mihajlovićeva je najavila da će se predlog zakona o planiranju i izgradnji do kraja avgusta naći u parlamentu, a da će ubrzo zatim i biti usvojen.

Dozvole za gradnju će se izdavati za 26 dana, a najvažnije što donosi taj zakon jesu brzina i stvaranje povoljnog ambijenta za investicije, rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o crnim i belim listama izvođača, Mihajlovićeva je ukazala da Vlada nema vremena da trpi da se ne realizuju ugovori. Istakla je da se zbog toga svakog dana gubi milion evra.

Ministarka je podsetila da u Obrenovac danas stiže tim pravnika i ukazala da će Vlada za sedam do deset dana dati naloge za isplatu novca i izgradnju kuća.

Očekujem da će za desetak dana stizati novac, rekla je ministarka i naglasila da se čeka da istekne rok za žalbe.

Kada je reč o smeni direktora javnih preduzeća, koje je za danas najavio premijer Aleksandar Vučić, Mihajlovićeva je rekla da nisu važna imena već da preduzeća počnu normalno da funkcionišu.

"Promeniće se način funkcionisanja od EPS-a do 'Železnica'. Danas ćemo razgovarati i zajednički donostiti odluku", zaključila je Mihajlovićeva.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи