Читај ми!

"Er Srbija" suspendovala letove za Tel Aviv

Na jedan dan "Er Srbija" je suspendovala letove za međunarodni aerodrom "Ben Gurion" u Tel Avivu radi bezbednosti putnika i posade.

U saopštenju nacionalne avio-kompanije se navodi da je ova odluka doneta da bi se "sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije", prenosi Tanjug.

"'Er Srbija' nastavlja da prati situaciju i obaveštava putnike o novim informacijama kako budu pristizale", dodaje se u saopštenju.

Posle vesti o raketi koja je pala blizu aerodroma u Tel Avivu, Evropska agencija za bezbednost aviosaobraćaja (EASA) preporučila je evropskim avio-kompanijama da obustave letove za i iz Tel Aviva, pošto je to samostalno već učinilo više evropskih kompanija.

Izrael je, međutim, saopštio da nema razloga za obustavljanje letova, iako je jedna raketa ispaljena iz Gaze pogodila područje samo nekoliko kilometara od međunarodnog aerodroma u Tel Avivu.

Američka Federalna uprava za avijaciju zabranila je svim kompanijama iz SAD da lete za i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu, a letove za Izrael suspendovale su i vodeće vazduhoplovne kompanije iz Nemačke, Francuske i Holandije, Kanade.

Odluku o obustavljanju letova na 24 sata donela je i turska kompanija "Turkiš erlajns" čiji se avion, na letu za Tel Aviv, vratio u Istanbul.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи