Читај ми!

Malinari očekuju rešenje do četvrtka

Članovi pregovaračkog tima malinara ocenili su da je sastanak sa predstavnicima Vlade bio konstruktivan i očekuju da će do četvrtka biti pronađeno rešenje za probleme u otkupu maline na teritoriji cele Srbije.

Četvoročlanu delegaciju primili su ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković, šef kabineta premijera Srbije Ivica Kojić, predstavnici Ministarstva trgovine i nadležnih inspekcijskih službi, rekli su malinari Tanjugu.

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je dogovoreno da se ovom dijalogu, na dnevnom nivou, priključe i otkupljivači maline i hladnjačari sa teritorije čitave Srbije, radi zajedničkog rešenja problema i ujednačavanja otkupne cene maline u celoj Srbiji. 

Kako je navedeno, sve strane, uključene u dijalog, očekuju da se u narednih nekoliko dana pronađe rešenje problema cene maline. 

Proizvođač Dobrivoje Radović je kazao da je njihov jedini cilj da se otkupna cena maline izjednači na teritoriji Srbije i da iznosi od 200 do 240 dinara po kilogramu.

Malinari traže da se otkupna cena u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu izjednači sa cenom na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, gde iznosi od 200 do 230 dinara po kilogramu. Trenutna cena maline u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu iznosi od 150 do 180 dinara po kilogramu.

Radović smatra da je vlada, koja je bila domaćin dosadašnjih sastanaka i pregovora, garant da će problem sa otkupnom cenom, koja se trenutno razlikuje od okruga do okruga, biti rešen.

Vladimir Nikolić izrazio je nezadovoljstvo što pregovorima nisu prisustvovali predstavnici hladnjačara, iako je jutros potvrđeno da će doći njih devet.

"I dalje smo spremni za razgovore... čekaćemo četvrtak", rekao je Nikolić, dodajući da će da u slučaju da problem ipak ne bude rešen, 30. jula biti organizovani protesti u 11 opština.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво