Читај ми!

Italijanski privrednici nude saradnju

Privrednici italijanske regije Benevento ponudili su Srbiji saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije i ekološkom građevinarstvu, nudeći napredne tehnologije i znanje. Postoji mogućnost saradnje i u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Regionalnom trgovinskom komorom Beneventa organizovala je posetu privrednika Beneventa Beogradu, koji su poznati po upravljanju čvrstim komunalnim otpadom i tretmanu otpadnih voda, prenosi Tanjug.

Njihovi predstavnici kažu i da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, jer su poznati i po tome.

Sekretar provincije Benevento Đuzepe Marciano, koji je zadužen za projekte energetske efikasnosti i solarne energije, kaže da su u Beneventu italijanske firme napravile energetski efikasne zgrade, sa solarnim panelima, postrojenjima za toplu vodu i drugim obnovljivim izvorima energije.

Marciano ističe da su u Beneventu uspešno uveli energetske pasoše za objekte, kao i da koriste biljke za prečišćavanje otpadnih voda.

"Benevento je poznat po dostignućima i u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, a posebno proizvodnji testenina", naglašava direktor sektora za internacionalizaciju Privredne komore Beneventa Donato Skarinci.

Skup je otvorio potpredsednik PKS Mihailo Vesović ističući da je Srbija otvorena za privrednu saradnju sa svim zainteresovanim biznismenima iz inostranstva. Podseća da je Italija na šestom mestu po investijama u Srbiji i da je ta zemlja uložila više od dve milijarde evra u prethodnih 10 godina.

Vesović navodi da je "Fijat" važan investitor koji je pokrenuo automobilsku industriju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u Srbiji ima oko 400 firmi sa većinskim italijanskim vlasništvom, koje zapošljavaju 20.000 radnika.

U 2013. robna razmana sa Italijom dostigla je 4,8 milijardi dolara.

Prema podacima PKS, tokom prva četiri meseca 2014. godine nastavljeni su pozitivni trendovi robne razmene sa Italijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара