Читај ми!

Knap: Informisati nemačke investitore

Srbija mora da ubedi nemačke privrednike da dođu i pokrenu posao ovde, a najbitnije je informisati ih jer se poslovna klima menja na bolje”, kaže za RTS direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Martin Knap. Dodaje da će nemačke kompanije koje već posluju u našoj zemlji proširiti proizvodnju i uposliti više radnika.

Knap kaže da su za ekonomiju politički odnosi vrlo bitni ali da se mora imati u vidu da se za nemačke investitore bori mnogo zemalja i da je potrebno uraditi mnogo toga da bi se oni privukli baš u Srbiju.

"Srbija je imala problem devetesetih godina jer nije učestovala u toj borbi za investicije iz Nemačke i tada je većina nemačkih kopmpanija preselila svoju proizvodnju u inostranstvo", ističe Knap.

Dodaje da predstoji veliki posao ali da stvari idu u dobrom pravcu i da bi čak 90 odsto kompanija koje posluju u Srbiji ponovo došlo u našu zemlju.

"Teško je ubediti nove privrednike da dođu iako nisu protiv Srbije jer jednstavno ne razmišljaju o Srbiji. To je stvar inforimisanosti i mi pokušavamo sa Privrednom komorom Srbije da ih informišemo", kaže Knap.

Ohrabrujuće je što je u narednih dva meseca plan Vlade Srbije da donese bitne zakone za poslovanje u vašoj zemlji. Industrijska tradicija u Srbiji još je živa, a dobar primer je "Fijat" iz Kragujevca.

"Investicije su do sada uglavnom bile prisutne u oblastima gde su niski troškovi što je dobro u borbi protiv nezaposlenosti ali bi u budućnosti ulaganja trebalo da budu u sofisticiranije oblasti proizvodnje", istakao je Knap.

Poručuje da bi Vlada Srbije trebalo da se potrudi da privuče više specijalizovanih investicija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи